TR | EN
2021-2022 Güz Yarıyılı Ekle-Sil İşlemleri Hakkında
14.10.2021

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Ders ekle-sil günleri yeni öğrenci kayıtlarının devam etmesi ve kayıt hatalarının düzeltilebilmesi nedeniyle 13-15 Ekim 2021 tarihleri arasında açılmıştır.

Ekle-sil günlerinde öğrenciler ders kayıt işlemi yapamaz. Ekle-sil haftasında öğrenci ders kayıtlarında onay veya değişiklik; Birim Yöneticisi veya Damşman tarafından yapılabilir. 
Ders kaydında değişiklik yapmak isteyen öğrenci istediği değişikliği mesaj olarak yazıp talep eder. Damşmanın Öğrenci ders kaydında değişiklik yapabilmesi için iki yöntem uygulanır. Bunlar; 
1- Öğrenci Mesaj sayfasında danışmanına şifresiz kayıt değişiklik izni verir. Bu durumda danışman ders kayıt sayfasına girdiğinde derslerde değişiklik yapıp kaydedebilir. 
2- Öğrenci şifresini damşınan ile paylaşır. Öğrenci şifresini yazıp ders kayıt sayfasma giren Danışman ders kaydında değişiklik yapabilir. 
Ders kayıt haftası içinde kayıt yapmayan öğrenciler (Üniversitemize yeni kayıt yaptıran tüm öğrenciler hariç) cezalı kayıt yapabilecektir. Danışman geç kayıt cezası olan öğrencilerin kaydını onaylamaz. Geç kayıt cezaları öğrenci mesaj sayfasında Kayıt Hata mesajı olarak görünecektir. Öğrenci ile yüz yüze görüşme yapılamadığı için geç kayıt cezası ödemesini gösteren dekontun aslı, fotoğrafı veya fotokopisi kabul edilebilir. 

Ekle-sil günleri sonunda danışman onayı olmayan öğrenci kayıtları kesinleştirilmez ( iptal edilir). Bu nedenle Kayıt Hatası olan öğrenciye mutlaka mesaj ile ders kaydındaki hata/düzenleme hakkında bilgilendirme yapılmalıdır. 
Ders kayıt hataları 53 nolu Hatalı Ders Kayıtları listesinde birim seçilerek görülebilir. Ekle-sil son günü birim yöneticileri bu listeyi kontrol etmeli ve öğrenci ders kaydının tamamlanmış olması için gerekli işlemleri (damşman ve öğrenci ile iletişime geçme) yapmalıdır. 

Öğrencilerimize duyurulur.